MALATINSZKY DÁVID

FOTOGRÁFUS & FOTÓRIPORTER

21 éves vagyok, boldogan mondhatom, hogy fél életemet fotózással töltöttem. A fotózást három éve tekintem igazán a hivatásomnak, azelőtti hét évben csupán imádott hobbimnak tartottam. Az évek és a munkák során számos kihívással szembesültem, melyekből sokat tanultam a fotós szakmáról. Igen sok tapasztalatot szereztem és minden jellegű munkára nyitott vagyok, legyen szó sportfotózásról, fehérneműs fotózásról, promócióról, szülinapról, koncertről, esküvőről vagy akár egy portfólió elkészítéséről.

2000-ben születtem, Kaposváron. A gimnáziumi tanulmányaim befejezése után jelentkeztem az Eötvös Lóránd Tudományegyetemre, ahol jelenleg is újságírást tanulok. 2019-től a Magyar Hang hetilap gyakornok újságírója, majd megbízott fotóriportere és tudósítója lettem. Általános iskolás korom óta rajongok a fotózásért. Az első években csupán imádott hobbimnak tartottam, az utóbbi három évben azonban már munkámnak is mondhatom.


Dolgoztam szerte Magyarországon, valamint számos külföldi ország nagyvárosaiban. Megjártam a Balkánt, és fotóztam Boszniában, Horvátországban, de még Görögországban is. Számos alkalommal fotóztam Olaszországban, Franciaországban és Angliában is, de párszor Belgiumban és Hollandiában is megfordultam. Az évek során rengeteg tapasztalatot szereztem, fokozatosan fejlődtem, azonban egy dolog sosem változott a szeretetem és elkötelezettségem a fotózás iránt.


2019-ben jelent meg első teljes, a boszniai menekültek mindennapjairól szóló riportom a Magyar Hang hetilapban. Azóta is aktívan dolgozom és jelen vagyok minden közéleti eseményen, így képeim folyamatosan jelen vannak a független magyar médiában.


2021-ben jelent meg első fotóm a New York Times-ban. Végigkísértem a teljes ellenzéki előválasztást is, fotóztam a miniszterelnök-jelölti vitákat, majd Márki-Zay Péter eredményváró rendezvényén azon két fotós közé tartoztam, akik a backstage-ben a kulisszák mögött is készíthettek felvételeket az eseményről.


Persze fotográfusként nem csak közéleti eseményeken fotózom. Minden hónapban számos rendezvényen, esküvőkön, koncerteken és születésnapokon dolgozom. Továbbá hetente több alkalommal készítek portrékat stúdióban és szabadtéren egyaránt. Minden jellegű fotózásra nyitott vagyok és felkészülten várom az új kihívásokat is. Keress bizalommal!